Portaalsite

Spiegelkarperprojecten in Vlaanderen

Ontstaan

In de polder van Kortbroek te Kruibeke werden in de periode 2013-2014 enkele vijvers uitgegraven. Een van die vijvers had als bestemming openbaar viswater. Het water kreeg vervolgens de toepasselijke naam 'extensieve vijver'. Het visbestand diende vanaf nul opgebouwd te worden. Er werd gekozen voor een evenwichtige populatie, zonder de draagkracht van het water te overschrijden. 

            De extensieve vijver, net voor een grondige maaibeurt in het najaar van 2016

 

Het water vind je in Kruibeke. Bijhorende straatnaam; Scheldelei.

 

Ook karpervissers kunnen er voortaan aan de slag. Eind november 2016 werden er immers acht spiegelkarpers uitgezet. Op het bepotingsplan stond netjes 15kg, het gewicht van de uitzetvisjes schommelde dus tussen de 1.2 en 2.2 kilogram. Die acht spiegelkarpers mochten net voor het uitzetten snel even op de foto. Op dit klein, afgesloten water willen we dus ook een soort van mini-SKP opstarten.

Vang je een spiegelkarper op dit water, neem er dan gerust een foto van (graag van beide flanken), en mail je fotomateriaal naar de projectverantwoordelijke. Hij kan je meer vertellen over eventuele vroegere vangsten, uitzetgewicht, gewichtstoename, enzoverder.

 

Verantwoordelijke

Filip Matthys

 

Terugmeldadres

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

                     Nummer zes van de acht uitgezette spiegelkarpers