Portaalsite

Spiegelkarperprojecten in Vlaanderen

Terugmelden van een spiegelkarper

 

 

Het terugmelden van een spiegelkarper is beslist niet moeilijk.

 

Feitelijk komt het er op neer dat je een foto van de gevangen spiegelkarper bezorgt aan de 'projectverantwoordelijke' (zie onder).

 

Het is aan te raden om beide kanten van de spiegelkarper te fotograferen. De rij schubben onder de rugvin is van bijzonder belang bij het terug herkennen. Gelieve er dus op te letten dat die schubbenrij mooi en duidelijk op de foto staat.

 

Andere gegevens die belangrijk zijn naar opvolging toe zijn het gewicht (plus evt. de lengte) en de plaats van de terugvangst. Wat die terugmeldplaats betreft volstaat een vage omschrijving. Bijv. IJzer, grondgebied Diksmuide.

 

Om stekherkenning uit te sluiten kan men eenvoudig de vis fotograferen op de mat.

 

 

Hieronder de adressen waar je een gevangen spiegelkarper kan terugmelden:

 

IJzer en Ieperlee:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dender: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schelde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zuidwillemsvaart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gavers Harelbeke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kanaal Roeselare - Leie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kanaal Gent - Oostende: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kanaal Nieuwpoort - Duinkerke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kanaal Brugge - Damme - Syphon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Watersportbaan en Gentse binnenwaters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afgesloten Leie-armen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afgesloten Schelde-armen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leuvense vaart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zeekanaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kanaal Bossuit-Kortrijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Extensieve vijver (Kortbroek) Kruibeke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vijver Zevenbronnen (Vlaams Brabant): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vijver 'De verdronken toren' (Vlaams Brabant): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Donkmeer Berlare: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Albertkanaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Oude Kale (Evergem): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bulskampveld (Beernem): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.