Portaalsite

Spiegelkarperprojecten in Vlaanderen

Beste karpervisser,

In 2011 werden zo'n 70 spiegelkarpertjes uitgezet op het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. Die projectspiegeltjes werden de afgelopen jaren met mondjesmaat gevangen en soms ook teruggemeld. 

Vanuit meerdere hoeken komt de vraag naar een nieuwe impuls. Als karpervisser moet je er immers flink wat uren maken om een karper te kunnen verschalken. We mogen dus aannemen dat een nieuwe injectie niet meteen voor een te grote karperpopulatie zal zorgen.

De realiteit is dat zo'n aanvraag dient te gebeuren middels hengelvangstgegevens. Die gegevens moeten zwart op wit aantonen dat er absoluut ruimte is voor een vervolguitzetting, ruim zes jaar na de eerste (en voorlopig ook enige) uitzetting.

Wil je meehelpen aan het aanvraagdossier? Dat kan. Duik in je visagenda of logboek, en bezorg ons je hengelvangstgegevens van de afgelopen jaren. Jullie vangstgegevens zijn vertrouwelijke info, die enkel met de visserijbioloog (verbonden aan het ANB) worden gedeeld.

Een HVR (hengelvangstregistratie) ziet er als volgt uit:

Datum - aantal hengeluren - regio - vangst 

Bijvoorbeeld; 4 juli 2016 - 8 uren gevist - regio Duinkerke - 1 schub van 6.8kg

Opgelet; ook een blank is een vangstgegeven (nulvangst) en moet mee opgenomen worden bij de cijfers!

Je HVR zijn welkom bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Ook met verdere vragen kan je op dat mailadres terecht.

 

Vergeet niet;

Geen HVR = geen dossier = geen aanvraag = geen uitzetting!

Alvast bedankt voor jullie medewerking.