Portaalsite

Spiegelkarperprojecten in Vlaanderen

Halfweg december 2015 was West-Vlaanderen aan de beurt om jonge spiegelkarper uit te zetten.  Bynens was opnieuw leverancier van dienst, en had merkbaar een inspanning geleverd om te selecteren op beschubbing. Zowat de helft van de leverantie bestond uit de gekende, relatief zwakbeschubde spiegelkarper. De andere helft was wel leuk beschubd. Pakweg tien procent daarvan was rijkelijk of zwaar beschubd. Een opsteker!

Op de Leie werd er zo'n 135kg uitgezet, goed voor zo'n 90 stuks.

 

Een tweede uitzetlocatie betekende ook meteen de start van een nieuw spiegelkarperproject in Vlaanderen. 

Ruim 125kg spiegelkarper (85 stuks) werd er uitgezet op het kanaal Bossuit-Kortrijk. Een primeur! Het ontstaan, terugmeldadres, ... kan je terugvinden onder de button 'SKP kanaal Bossuit-Kortrijk', links in het menu op de homepage.

Wanneer je even op het www surft, dan stoot je op verschillende benamingen voor dit kanaal. Kanaal Bossuit-Kortrijk zou de enige juiste benaming zijn, en uiteraard willen we dan ook die benaming hanteren.  SKP KBK.  Juist is juist!

 

 

O ja... Facebook is niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Op vandaag is Facebook hét medium om dingen met elkaar te delen. De glorietijd van de vele fora ligt intussen al even achter ons. Het forum rond spiegelkarperprojecten in Vlaanderen is dan ook al even in onbruik. Na Nieuwjaar wordt dit forum dan ook gesloten of uit de ether gehaald.